Een boekhandel in digitale tijden, verslag van november 2018

21-11-2018

Na het 3-gangenmenu bij Blixem begeven we ons naar boekhandel Augustinus waar Herma Schipperheijn ons meeneemt in een verhaal hoe het is om in de tegenwoordige tijd een boekhandel levend te houden.

Toegegeven dat is lastig zegt ze. Augustinus is een algemene boekhandel met een apart segment voor spiritualiteit en religie. Door het werk tot een hobby te maken en door steeds meer te digitaliseren kunnen ze het hoofd boven water houden. Ook heeft het lidmaatschap van Libris veel voordelen, zowel in inkoop als in ondersteuning. Augustinus onderscheidt zich door persoonlijk contact en vakkennis. Hun service gaat ver. Dat alles om toch vooral de klant van dienst te zijn zodat die terug komt en blijft komen. Dat die bereid is net een dagje langer te wachten op een boek, juist vanwege het goede contact.

De boekhandel bestaat al sinds 1884 en heeft diverse bedreigingen en verhuizingen doorstaan. Maar als er geen opvolging gevonden wordt, dan zal de boekhandel over een aantal jaren toch stoppen. Herma zelf zal binnenkort van baan veranderen en zo voor een meer bestendig inkomen zorgdragen. Haar carrière heeft zich via de politie en de boekhandel naar het onderwijs gebracht. Haar man runt momenteel de boekhandel samen met haar en 3 parttime medewerkers. Elke medewerker heeft zo zijn eigen leesvoorkeur, waardoor ze met elkaar de vaste klantenkring van een goed en breed leesadvies kunnen voorzien. Zij lezen elk ongeveer 2 boeken per week. Dat zijn dus ruim 500 boeken per jaar. Nu wij nog!

Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Laat uw reactie achter

Uw bericht: (maximaal 1 per item per 30 minuten)
Uw naam:
Uw e-mailadres:
sponsors
ZO╔ Training & Coaching
links © VrouwenNetwerk Arnhem en Nijmegen 2018
/
   
venster sluiten