Bijeenkomst 9 juli 2018 Kijken en koken in de kas

20-07-2018

Bijeenkomst 9 juli 2018 Kijken en koken in de kas.

Waarom eten we en wat verwachten we van ons eten?

Ferdinand Eeuwes van De Groene Schuur stelde ons indringende vragen over voeding. Hij deelde zijn visie met ons. Ja, we moeten eten om te overleven maar waarom zouden groente en fruit er altijd mooi uit moeten zien? Soms zijn de grootste kneuzen het lekkerste!
Waarom moet het altijd beschikbaar zijn? We hebben niet persé sinaasappels nodig in de winter. In witte kool zit drie keer zoveel vitamine C. Onze oma’s wisten vaak wel beter wat ons lichaam wanneer nodig heeft. 

Start je motor met gedroogd fruit en sluit in de avond af met yoghurt want dat geeft een signaal dat je verzadigd bent en ‘af kunt schakelen’.

We keken onze ogen uit in de kas, maakten kennis met de scherpte van pepers, proefden van onbekende groenten. We leerden over de 5 smaken zoet, zout, zuur, bitter, unami en de conserverende werking ervan. We schilden, sneden en garneerden. We proefden en deelden onze ervaringen. Het levend LinkedIn leverde nieuwe koffiedrinkafspraken op om elkaar verder te helpen . Ons vrouwennetwerk blijft zo verbindend werken. Het samen bereiden van ons eten onder de gepassioneerde leiding van Ferdinand maakte de avond tot een ware belevenis.

Menigeen komt nog eens terug voor een bezoekje aan De Groene Schuur voor inspiratie, een workshop of om aan te schuiven bij een onvergetelijk diner. Niets is immers zo verbindend als eten. 

 

Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Laat uw reactie achter

Uw bericht: (maximaal 1 per item per 30 minuten)
Uw naam:
Uw e-mailadres:
sponsors
ZO╔ Training & Coaching
links © VrouwenNetwerk Arnhem en Nijmegen 2018
/
   
venster sluiten