Bijeenkomst 10 september; Voice Dialogue

19-09-2018

De criticus, de oppepper, de bezige bij, de luie donder…. Volgens de theorie van Voice Dialogue hebben we allemaal hebben we verschillende ikken. Loopbaan- en teamcoach Ritha Fokkema nam ons tijdens de septemberbijeenkomst mee in de wereld van Voice Dialogue.

We hebben allemaal een primair ego en een aantal subpersoonlijkheden. Om die subpersoonlijkheden beter te leren kennen en ze nuttig te kunnen inzetten kun je ze bevragen. Daarbij is het van belang om niet oordelend te zijn, maar juist ervaringsgerichte vragen te stellen.

Dit doe je door per persoonlijkheid een stoel in de ruimte te zetten. Het bewuste ego wordt op de middenstoel geplaatst. De andere daar omheen, zoals de persoonlijkheden ook systemisch met elkaar verbonden zijn. Op basis van een thema waar je aan wil werken worden de persoonlijkheden bevraagd. Hierdoor worden zij bekend, herkend en erkend. Door dit proces kun je na verloop van tijd leren om bepaalde kanten van jezelf bewust extra in te zetten of juist te onderdrukken.

Overigens is dit alleen met mentaal gezonde mensen mogelijk én je moet geloven dat je inderdaad uit meerder persoonlijkheden bestaat. Verder is oefening wel nodig, zo bleek uit de korte oefening “Het schoolplein”, dat we met de groep deden.

Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Laat uw reactie achter

Uw bericht: (maximaal 1 per item per 30 minuten)
Uw naam:
Uw e-mailadres:
sponsors
ZO╔ Training & Coaching
links © VrouwenNetwerk Arnhem en Nijmegen 2018
/
   
venster sluiten