2018-12-10 Reminder! Nut en noodzaak van de 'all inclusive' wijk te Oosterbeek

'Toen de auto werd uitgevonden ging de overheid wegen aanleggen. Toen de gloeilamp werd uitgevonden ging de overheid elektriciteitsnetten aanleggen. Nu de participatiesamenleving is uitgevonden adviseren wij de overheid om te investeren in participatie infrastructuur'. Aldus Patricia van der Haak, eigenaar van Transitiereizen, en co-founder van de all inclusive wijk. We hebben het goed in Nederland. Tegelijkertijd liggen er een aantal complexe maatschappelijke uitdagingen. Uitdagingen op het gebied van tweedeling in de samenleving, oplopende zorgkosten, klimaatverandering, leefbaarheid en voldoende inkomen. Dit zijn vraagstukken die in elkaar grijpen en niet apart aangepakt kunnen worden. Ze raken mensen, gebieden en systemen en doen in toenemende mate een beroep op ons als burgers. Patricia neemt ons op speelse wijze mee op reis naar de wereld van transformatie, nieuwe economie en sociaal ondernemen. Niet vergeten! Omdat het de kerstbijeenkomst is, vragen we je om een cadeautje mee te nemen. Neem vooral iets mee dat je al hebt, een relatiegeschenk of miskoop, waarvan je denkt dat een ander er blij van wordt.
Meer informatie

2018-11-12 Herma Schipperheijn - hoe houd je een boekhandel levend(ig) in tijden van digitalisering te Nijmegen

Sinds 1997 runt Herma Schipperheijn samen met haar man Paul de bekende boekhandel Augustinus aan de Groesbeekseweg 62 in Nijmegen. Een aparte carrièremove als je bedenkt dat ze daarvoor veertien jaar bij de politie werkte en een aantal jaren plaatsvervangend districtschef van de Politie Gelderland-Zuid was. Herma vertelt ons hoe je een boekhandel levend en levendig kunt houden in tijden van digitalisering. Ook neemt ze ons mee in het verloop van haar boeiende carrière waaraan ze sinds kort weer een nieuwe draai heeft gegeven. We borrelen en eten bij eetcafé Blixem aan de Groesbeekseweg 75 in Nijmegen. Na het diner lopen we naar boekhandel Augustinus.
Meer informatie

2018-10-08 Koffiebranderij Peeze - gedreven door duurzaamheid te Arnhem

Slimme technologie, composteerbare verpakkingen en werkelijk oog voor de positie van koffieboeren. Peeze is in vele opzichten een icoon voor de circulaire economie. De koffiebranderij, die oprichters Gerrit en Willem Peeze in 1879 in Twente begonnen, wordt nu mede door drie gedreven vrouwen uitgebouwd tot een bedrijf waar duurzaamheid en kwaliteit allesbepalend zijn. Hoe schop je het als accountmanager tot directielid en mede-eigenaar? Hoe blijf je onderscheidend in een markt waar steeds meer nieuwe hippe koffiemerken een plek willen veroveren? En wat doet de Peeze Foundation? Drie gepassioneerde vrouwen laten ons de wereld van koffie en thee beleven! Tip: neem een introducée mee!
Meer informatie

2018-09-10 Voice dialogue, de theorie van de ikken te Elst

De perfectionist… Het speelse kind… De drammer…De behager…. De kans dat een of meer van deze ikken bij jou aan het stuur zitten is groot. Volgens de voice-dialoguemethode hebben we allemaal verschillende subpersoonlijkheden: onze ikken. De sterkste ikken hebben de touwtjes in handen, de anderen sneeuwen makkelijk onder. Zo worden we vaak door tegenstrijdige kanten van onze persoonlijkheid gestuurd. We kennen ze allemaal wel. Bijvoorbeeld: je wilt eigenlijk wel wat zeggen maar je kiest er toch voor het niet te doen. Of je werkt door om een presentatie nog mooier te maken terwijl je omgeving zegt dat het er prima uitziet. Voice dialogue is een onderzoekende methode om respectvol de verschillende kanten van je persoonlijkheid te ontdekken en ermee te werken. Op de netwerkavond van september gaan we dat doen onder leiding van Ritha Fokkema, opleidingskundige, loopbaan- en teamcoach. Ritha neemt ons mee in de wereld van voice dialogue. Tijdens een interactieve groepssessie zal ze ons zelf laten ervaren dat we meerdere ikken bezitten en hoe we daarmee in gesprek kunnen gaan.
Meer informatie

2018-08-13 Reminder! Tai Chi Tao, in museumpark Orientalis te Heilig Land Stichting

Een mooie zomeravond in museumpark Orientalis in het Heilig Land Stichting, hier verzorgt Arletta Albers een ontspannende workshop Tai Chi Tao. Bij mooi weer gaan we naar buiten. In het museumpark is gevestigd Le Souk d’Orient. Hier zullen we starten met een Arabisch/Afrikaans buffet.
Meer informatie

2018-07-09 Reminder!! Kom je ook kijken en koken in de kas? te Groessen

Reminder, voor degenen die zich nog niet hebben aangemeld, doe dit alsnog! Samen eten koken in de Groene Schuur! Kijken, koken en (sfeer) proeven. Dat staat centraal op de netwerkavond van juli. Niets is immers zo verbindend als samen koken. We zijn te gast bij Ferdinand Eeuwes die samen met Anja het tuinbedrijfje van zijn ouders heeft doorontwikkeld tot een prachtig belevingsbedrijf. Het enthousiasme en de passie waarmee Ferdinand zijn kennis over gezonde voeding deelt, wakkert onze smaak aan. In hun Groene Schuur in Groessen maken we een heerlijke vegetarische groentesoep met broodjes gezond en natuurlijk ook een toetje. Daarnaast krijgen we een rondje ‘pure ontdekking’ door de kassen waar de bijzondere groenten, pompoenen en pepers groeien. Proeven mag natuurlijk ook maar pas op want zo heet heb je het nog nooit gegeten!
Meer informatie

2018-06-11 Vroeger was alles beter...zeker het onderwijs te Nijmegen

Mooiere en moderne schoolgebouwen, veel digitale middelen, nieuwe onderwijsconcepten, meer ruimte voor de individuele leerling. Het onderwijs is volop in beweging. En toch luidt de Onderwijsinspectie de noodklok: Nederlandse leerlingen presteren steeds iets minder dan vroeger. Wat is er aan de hand? Was het onderwijs vroeger echt beter of moeten we er op een andere manier naar kijken? Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen debatteren we daarover met onze gasten. Het zijn twee vrouwen met een grote staat van dienst in het onderwijs: Yolande Ulenaers, bestuurder van Scholengroep Rijk van Nijmegen (Canisius College, Kandinsky College, NSG Groenewoud, Jorismavo, Het Rijks vmbo en het Pontem College) en Carla van den Bosch, directeur van basisschool Het Talent uit Lent. Aan ons de taak om letterlijk positie te kiezen in het debat en onze mening met verve te verdedigen!
Meer informatie

2018-05-14 Zeg eens eerlijk, weet jij al voldoende van de privacywetgeving? te Elst

• Mag ik mijn klanten een nieuwsbrief sturen? • Welke gegevens van klanten mag ik bewaren, hoe doe ik dat? • Welke rechten heb ik persoonlijk? • Wat kan/moet ik als werknemer doen met privacy? • Ik ben bestuurslid bij de tennisvereniging. Moeten wij hier ook iets mee doen? • Wat gebeurt er met mijn medische gegevens? Het antwoord op deze – en vele andere – prangende vragen over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft VNAN-lid Mijke Sanders, oprichter van Sanders Juridisch Advies en auteur van het boek “ICT-contracten: goed geregeld”. Zij neemt ons mee in de wondere wereld van deze nieuwe privacywet, waar we zowel als professional als privépersoon mee te maken krijgen!
Meer informatie

2018-04-09 Reminder: VROUWEN BIJ DEFENSIE: geschikt/ongeschikt?! te Oosterbeek

Heb jij je al aangemeld? Fijn dan sta je al op de lijst. Nog niet toe gekomen? Laat ons dan nog weten of jij, al dan niet met introducée, van de partij bent! ‘Wat hebben ze er te zoeken? ‘Komen ze prikkeldraad breien?’ ‘Compleet van de pot gerukt, ga koken!’ Deze meningen van mannen over vrouwen bij defensie zullen luitenant-kolonel Nicole de Wolf-Fabricius niet vreemd in de oren klinken. Jij hebt ongetwijfeld ook een mening over een loopbaan in het leger en vraagt je wellicht af hoe je daar als vrouw ‘je mannetje’ staat. Nicole is een van de 50 vrouwen die sinds de oprichting van de Luchtmobiele Brigade in 1993 een functie wist te bemachtigen bij dit onderdeel van de Koninklijke Landmacht, tegen zo’n 11.000 mannen. Op de historische plek van restaurant Klein Hartenstein in Oosterbeek maak je kennis met de missie van deze vrouw en haar organisatie. Tip: neem een introducée mee!
Meer informatie

2018-03-12 Wat zegt je stem? te Nijmegen

Waarom kan de ene spreekster haar boodschap krachtig uitdragen en lukt een ander dat veel minder goed? Voor bijna veertig procent ligt dat aan de manier waarop ze haar stem gebruikt. De hoogte en het timbre van een stem spelen daarbij een rol, net als het spreektempo en het volume. Ook het gebruik van stiltes kan heel effectief zijn. In een interactieve workshop leert vocal coach Sara di Marco ons hoe we onze stem zo effectief mogelijk kunnen gebruiken. Ze gebruikt daarbij het door haar ontwikkelde vocal dashboard en een aantal werkvormen. Zo laat ze ons zien wat onze stem zegt, hoe dat overkomt op anderen en krijgen we feedback op onze geloofwaardigheid, intonatie, overtuiging en expressie. Sara di Marco coacht amateurs en professionals voor wie stemgebruik een sleutelrol speelt in hun werk of hobby. Denk hierbij aan docenten, hulpverleners, juristen, acteurs en zangers.
Meer informatie

2018-02-12 Nijmegen Green Capital 2018 daagt je uit: Wat kan jij doen? te Nijmegen

Nijmegen is in 2018 verkozen tot groene hoofdstad van Europa. Niet omdat de stad al ‘klaar’ is met verduurzamen, maar omdat er een sterke ‘groene’ beweging is, die graag gevoed wordt met nieuwe impulsen en tevens kan inspireren. We gaan op bezoek bij een van de twaalf Challenges, over Circulaire economie. Jouw inbreng en netwerk is nog nooit zo hard nodig geweest als bij dit belangrijke thema. Op deze avond krijgen we de vraag: “Wat kan jij doen?“
Meer informatie

2018-01-08 Durf te vragen! te Nijmegen

Doelen stellen en bereiken. Hoe doe je dat? En durf je anderen te vragen om je te helpen om die professionele doelen te bereiken? Die vragen staan centraal in de bijeenkomst van januari. Via persoonlijke verhalen van netwerkleden en concrete vragen, krijgen we de kans om van elkaar te leren en elkaar te helpen om van 2018 een succesvol jaar te maken. Locatie is de 17e-eeuwse Waagh in Nijmegen. Vanwege het afgelasten van de decemberbijeenkomst, is het uitwisselen van cadeautjes naar januari verplaatst.
Meer informatie
sponsors
ZOÉ Training & Coaching
links © VrouwenNetwerk Arnhem en Nijmegen 2018
/
   
venster sluiten